Se åbningstider
AutoCenter København
70222226

Tips til at blive vinterklar

« Til bloggen
Dato: 4. november 2019
Tips til en vinterklar bil
Undgå problemer i glat føre og kolde tider. Vi har samlet vores bedste tips til hvordan du kan gøre din bil kampklar til vinteren.
 
Vinterrengøring
Ligesom vi er gode til at lave en forårsrengøring, er det vigtigt også at lave en vinterrengøring. Ryd grundigt op i bilen, tag måtterne ud og bank dem, støvsug alle sæder og tør bilens interiør af med en fugtig klud. I kolde perioder udlufter vi sjældnere bilen og derfor er det vigtigt, at der sættes fokus på rengøring og oprydning, så du kan opnå et bedre indeklima.
 
Skift til vinterdæk
Grundet den store forskel, der findes på bl.a. bremselængde samt manøvredygtighed på vinterdæk ift. sommerdæk, er det vigtigt, for at din bil kan stå fast på glatte og våde veje, at du sørger for at få skiftet til vinterdæk. Det anbefales at skifte dæk, når temperaturen falder til under ca. 7 grader.
 
Hvis dine vinterdæk har været opbevaret siden sidste vinter, er det særligt vigtigt, at du får dem tjekket grundigt, inden de bliver sat på bilen. Dækmønsteret skal ifølge loven være min. 1,6 mm. FDM anbefaler dog, at du allerede udskifter dine dæk ved 3 mm. Derudover skal du sørge for at tjekke dæktrykket. Det rette dæktryk øger din sikkerhed og giver bedre brændstofsøkonomi. Til sidst bør du få dine hjul efterspændt efter 100-200 km kørsel, når du har skiftet til vinterdæk.
 
Batteri
Frost er hårdt ved bilens batteri og de koldere tider gør, at batteriet skal yde mere. Når frosten sætter ind, kan batteriet falde sammen og skal derfor udskiftes. Sørg for at få det tjekket inden vinteren for alvor er ankommet, så du kan sikre dig bedst mod nedbrud på køreturen.
 
Kølervæske
Inden frosten sætter ind, er det vigtigt at få kontrolleret kølervæsken. Først og fremmest skal denne være frostsikker, da væsken ellers kan resultere i, at indre dele revner, når frosten kommer.
 
Bremser
Bremserne kan tjekkes af dig selv, dog er det sikrest, at få professionelle til at udføre prøven, som også er de eneste, der må skifte dem. Som bilejer skal du jævnligt holde øje med bremsevæskebeholderen, der har et minimum og maksimum mærke. Jo mere slidte bremserne er, jo mere bremsevæske, vil der være brugt. Uden den korrekte mængde af bremsevæske i beholderen, kan du risikere at køre med bremser, der ikke fungerer optimalt.
 
Rustbeskyttelse
Salt og snavs er meget hårdt for bilen. Vinter og rust går ofte hånd i hånd grundet det våde og kolde vejr. En Dinitrol rustbeskyttelse beskytter hele din bils undervogn, hulrum samt mekaniske dele mod rustangreb og mindsker derved udgifterne til rustreparationer og udskiftning af mekaniske dele, der kan være en dyr affære. Læs mere om rustbeskyttelse af bilen her: www.dinitrolgentoftehvidovre.dk
 
Vintertjek af bilen
Hos AutoCenter København kan du få udført et tilstandstjek helt gratis, hvor vi sørger for at tjekke din bil og give dig et tilbud på evt. forbedringer, der kan øge din sikkerhed og bils levetid. Bilens vitale dele arbejder under hårde vilkår i løbet af vinteren grundet de kolde temperaturer samt våde veje. Derfor skal vigtige elementer såsom olie, batteri, dæk, sprinklervæske, vinduesviskere, gummilister og låse tjekke igennem, så du kan køre sikkert på vejene ligegyldigt vejret.
 
Book tid i dag
Vær sikker på at kunne komme til, når det passer ind i din hverdag og book derfor din tid allerede i dag. Book en tid på www.autocenterkobenhavn.dk/book-tid eller ring til os på tlf. 7022 2226 og hør mere om mulighederne.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
5. oktober 2020
Vinterdæk: Klæd bilen på til vinter
Vinteren er på vej og det er på tide, at få skiftet til vinterdæk. Hos AutoCenter København tilbyder vi service på højt niveau og går aldrig ned på kvalitet.
Læs indlæg
9. september 2020
Find den rette type motorolie
Er du i tvivl om hvilken motorolie der er bedst til din bil? så læs med her og bliv klogere på de utallige muligheder der findes på markedet. Hos AutoCenter København guider vi dig til, at finde den rette type motorolie til din bil!
Læs indlæg
20. juli 2020
Tips til nemt at få bilen rent indvendig
Mangler du tips til hvordan du bedst muligt kan få bilen rent indvendig? Læs med her og få de bedste tips
Læs indlæg
24. juni 2020
Gode råd til indhold i bagagerummet
Hos AutoCenter København går vi op i vores kunder sikkerhed og tilfredshed. Læs med her, og find ud af hvad der er vigtigt at have med i bagagerummet i din bil. Hvis man skal på en længere tur, kan man hurtig blive i tvivl om, hvad der er vigtigt at have med og hvad man nok ikke skal tag med.
Læs indlæg
18. juni 2020
Er din bil klar til at tag familien på sommerferie?
I har besluttet jer, for I ville tag bilen på sommerferie. Men er din bil klar til roadtrip? Det enormt vigtigt, at man tjekker sin bil igennem inden man tager på sommerferie med bilen. Hos AutoCenter København sørger vi de væsentlige punkter på din bil. Et sommerferietjek hos AutoCenter København er gratis
Læs indlæg
4. maj 2020
Hvornår skal man skifte dæk?
Hvilke dæk skal man skifte til, og hvornår skal man skifte dæk? Dette er noget mange billister ofte er forvirret over. Hos AutoCenter København, gør vi alt hvad vi kan gøre for, at vejlede dig korrekt i forhold til din bil. Læs med her og bliv klogere på, hvornår man skal skifte dæk
Læs indlæg
23. marts 2020
Tips til en sæsonklar og sikker campingvogn
Skal du på ferie med din campingvogn? Så læs med her! Der er nemlig nogen ting du skal være ekstra opmærksom på, hvis du vælger at tag på campingvogn ferie.
Læs indlæg
9. januar 2020
Pas på din bil om vinteren
Husker du, at passe ekstra på din bil om vinteren? Læs med her og få tips til, hvordan og hvad du skal være ekstra opmærksom på om vinteren med din bil!
Læs indlæg
23. december 2019
Huskeliste til bilen
Denne tid på året står ofte på længere køreture, når bl.a. familier skal samles til fejring af højtider samt på kør-selv-ferier rundt i Danmark eller måske dele af Europa. Med denne huskeliste kan du få øget din komfort samt sikkerhed, når du begiver dig ud på vejene i alt slags vejr.
Læs indlæg
4. november 2019
Tips til at blive vinterklar
Undgå problemer i glat føre og kolde tider. Vi har samlet vores bedste tips til hvordan du kan gøre din bil kampklar til vinteren. Læs med her!
Læs indlæg
30. oktober 2019
Er din bil vinterklar
Er din bil klar til vinteren? Det er vigtigt, at man sørger for at bilen er klar til en hård vinterperiode. Dette gælder i forhold til mange aspekter på bilen, alt fra rustbeskyttelse til batteriet. Læs mere omkring, hvad der er vigtigt for at DIN bil er vinterklar!
Læs indlæg
14. oktober 2019
Det er tid til vinterdæk
Få skiftet til vinterdæk, når det passer ind i din kalender. Hos AutoCenter København tilbyder vi hos vores tre afdelinger i Gentofte, Fredensborg og Hvidovre flere muligheder inden for montering, afbalancering og opbevaring af hjul.
Læs indlæg
9. september 2019
Kør mere grønt
Hos AutoCenter København går vi op i miljøet, og at man skal køre mere grønt. Mange danskere begynder, at tænke mere over et bedre miljø, og mange vælger at køre grønt. Udover at man gør noget for miljøet, så sparer du også en masse penge på benzinregningen. Læs mere omkring miljøvenlig kørsel her
Læs indlæg
26. august 2019
Slip af med den dårlige lugt i bilen
Oplever du nogen gange en dårlig lugt i bilen? Hvis ja, så er det på tide du får tjekket dit A/C system. Hvis dit airconditionanlæg ikke får service over en land periode, kan dit anlæg udsættes for bl.a. skimmelsvamp og bakterievækst. Dette kan medføre dårlig lugt, irritation i luftvejene og et dårligt indeklima.
Læs indlæg
7. august 2019
Bosch Car Service
Har du lagt mærke til, at AutoCenter København er en del af Bosch Car Service? Bosch er en stor tysk virksomhed, som producerer et væld af reservedele og komponenter til fx undervognen, elmotorer, startere og indsprøjtningssystemer og mange andre ting
Læs indlæg
24. juli 2019
Kvalitet vs. Lave priser
Hos AutoCenter København sørger vi altid for den bedste kvalitet til vores kunder. Mange vælger, at tag til "den billige mekaniker", men ender altid med at tag hen til et lidt dyrere værksted i sidste ende. Fordi når det kommer til ens bil, så er kvalitet vigtigt! Både for din fornøjelse og din sikkerhed.
Læs indlæg
8. juli 2019
Kend din bils advarselslamper
Bliver du også forvirret hver gang en advarselslampe kommer frem? Så læs med her! Mange bilister ved nemlig ikke, hvad de forskellige advarselslamper betyder. Hvis en lampe lyser gul, og du ikke reagere på den så bliver den senere hen rød, hvilket nogen gange kan være farligt.
Læs indlæg
10. juni 2019
Huskeliste til bilen
Står den nærmeste fremtid på årets kør-selv-ferie rundt i Danmark og måske dele af Europa eller ønsker du blot at øge komfort og sikkerhed under den daglige kørsel? Så er her 10 ting, du skal gøre eller opbevare i bilen.
Læs indlæg
27. maj 2019
10 tips til årets bil ferie
Skal du på bilferie i år? Så læs med her og kom sikkert afsted. Vi kommer med 10 gode råd til dig som skal på roadtrip, eller bare en kort bilferie. Bilens tilstand er enorm vigtig for din bilferie så sørg for, at få tjekket de nødvendige ting og undgå bilproblemer på din ferie.
Læs indlæg
15. maj 2019
Mohammed har fået medalje for sin svendeprøve
Hos AutoCenter København stræber vi efter, at være de mest professionelle på markedet. Vi ansætter kun de bedste, og alle vores reservedele er i topkvalitet. Vores medarbejder Mohammed, fik en medalje til sin indsat og blev ønsket tilykke af dronningen!
Læs indlæg
13. maj 2019
Tjek bilens vigtigste væsker
Har du svært ved, at vide hvad der skal tjekkes på din bil? Så læs med her. Vi forklarer dig, hvilke væsker der er vigtigt at tjekke på din bil, og hvordan du selv kan tjekke det.
Læs indlæg
8. april 2019
Vandrensningsanlæg
Hos vores dinitrol center i Avedøre er vi de eneste i Danmark, som har et Biokube vandrensningsanlæg. Vi går op i miljøet og sørger altid for, at bruge de mest miljøvenlige produkter man kan. Læs mere omkring vores Biokube vandrensningsanlæg her
Læs indlæg
3. april 2019
Sommerdæk
Hvorfor er det så vigtigt at få skiftet til sommerdæk? Vinterdæk bremser dårligere på tør vej og slides langt mere om sommeren. Dækkene er den eneste kontakt mellem din bil og vejen og er derfor ekstremt vigtige for din sikkerhed under kørslen
Læs indlæg
25. marts 2019
Forårsklar
Leder du efter nyttige tips til, at gøre din bil forårsklar? Så læs med her og bliv klogere på din bil
Læs indlæg

Hvorfor er kølervæske vigtigt?
Læs indlæg
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.